Columbia-Bogotá

Nyttårshelgen ble feiret i Bogotá. Det skal sies at det ble en rolig start på det nye året. I Colombia er det vanlig å feire nyttårsaften hjemme med familie, det var derfor ingenting som var åpent. Vi klarte til slutt å finne et hostel som serverte mat. Ingen kalkun til nyttårsmmiddag, men pastagrateng med noe laks funket fint det og. Vi spiste middag med tre argentinere fra Buenos Aires som inviterte til middag når jeg kommer dit =)

1.nyttårsdag besøkte vi Mount Monserrate og fikk en relativt bra utsikt over Bogotá med sine 7 millioner innbyggere (ifølge wikipedia).

Bogotá ligger på ca. 2 500 m.o.h og Mount Monserrate på 3 000 m.o.h. Jeg merket ikke høyden så godt, men det var mye kaldere enn de fine temperaturene vi har hatt i Sentral-Amerika.

Mange byer i Sør-Amerika tilbyr såkalte «Free walking tours» der de guider deg gjennom byen, forteller om kultur, historie og hva enn du måtte lure på. Jeg var med på en tour i Bogota hvor vi hadde en superhyggelig guide som fortalte oss masse interessant om byen. Vi startet ved gullmuseet i byen som er én av hovedattraksjonen i byen. Her finnes det angivelig 55 000 gullobjekter som stammer fra tiden før koloniseringen. Museet hadde alt fra små pynteobjekter til store vaser av gull og du fikk vite alt det er å måtte vite om gull.

Urbefolkningen i Colombia brukte gull hovedsakelig som pynt og da spanjolene kom var de sjokkerte over bruken deres av gull fordi de ikke forstod verdien i dette metallet.

Beskrivelse av hvordan de formet gullstykkene.

Vi var så vidt innom Museo Botero hvor maleriene til Fernando Botero er utstilt. Jeg hadde ikke hørt om denne maleren, men etter å ha sett et par bilder skjønner jeg hvorfor bildene hans er så gjenkjennelig. Alle hans malerier består av overdrevne runde former, altså alle gjenstander er tykke.

På tpuren stoppet vi ved denne sjarmerende lille kiosken. Her var det mulig å få kjøpt alt mulig av colombiansk godteri. Og ja, bilen kjører rundt i Bogotás gater.

Bogotá er også kjent for street art, det er mulig å gå på egne street art tours.

Mobilt bibliotek

På touren fikk vi høre mye om colombiansk matkultur. Vi gikk blant annet innom en café som serverer Chicha de Maíz, en drikk laget av mais. Veldig merkelig smak, men helt ok. I Colombia er det ulovlig å produsere denne drikken, men til tross for dette er det ikke noe problem å finne utsalgssteder.

Denne mannen delte ivrig sine historier om Colombia

Noe spesiell kunst

To av mange nydelige gatehunde i Bogotá

Bogotá er en veldig fin by, men veldig preget av dens historie. I gatene ser man mange som lever under vanskelige forhold uten et sted å bo.

-Helle

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.