Mendoza

Da stod Mendoza for tur og selveste vindistriktet her i Argentina. Første vingård var Weinert – Bodega y Cavas som er en vingård kjent for sin kvalitetsvin. Vi fikk en innføring i hvordan vin produseres og hvordan den lagres for å oppnå det beste resultatet.

Neste stopp: vinkjelleren hvor all vinene lagres. Vinen lagres enten i store stålbeholder som rommer flere tusen liter vin eller på slike eikefat.

Husker ikke hvor mange liter dette eikefatet rommet, men det var et gigantisk fat. Bak den nederste detaljen på fatet er det en åpning slik at man kan gå inn i fatet og vaske det. Sier kanskje litt om hvor stort dette fatet er 🙂

Neste stopp var en liten fabrikk hvor de produserer hovedsakelig olivenolje, men også blant annet hudprodukter basert på druer.

Her knuses olivenene.

Den knuste massen går gjennom denne maskinen før den siles gjennom stålfatene på neste bilde.

Stålfatene utsettes for trykk på 2-300 kilo for å presse ut væsken.

Til slutt skilles oljen fra vannet i disse beholderne.

Etter denne prosessen kan olivenoljen nytes  🙂

Siste stopp på turen var en vingård hvor de produserer vinen helt uten kjemikalier. De produserer kun vin med god kvalitet og i små mengder.

Vindruer

-Helle

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.