Siste dag i Ushuaia

Endelig, etter å ha pratet om pingviner i en liten evighet skulle vi få se disse  skapningene. Planen var egentlig å finne en måte å se de på uten å måtte være med på en organisert tur. Dette viste seg å være umulig da pingvinene bor på en privat øy med sterke reguleringer på antall personer som får lov til å besøke øye hver dag. Godt å høre at de tar så godt vare på pingvinene da.

Dagen startet med en busstur langs kysten ut til Museo Acatushún de Aves y Mamíferos Marinos Australes som er et museum og forskningssenter for fugler og havdyr. Her har de en samling med over 5000 skjeletter. Vi fikk en omvisning av en kjempeflink student som jobbet på museet og hun kunne fortelle oss alt vi ville vite om havdyr og spesielt pingviner og delfiner.

Veldig klar for å se pingviner

Bilde: Paul Domish

Det gledet mitt dyrehjerte at det var strenge restriksjoner for turisme på denne øye hvor pingvinene har bestemt seg for å leve. For å beskytte pingvinene er det kun ett selskap som for lov å tilby turer hvor man kan få lov til å gå på øya sammen med pingvinene. Det er kun 40 personer som kan besøke øya daglig og kun 20 personer kan være på øya samtidig. Vi fikk streng beskjed om at det ikke var lov å ta med noe form for mat, drikke eller andre ting som kunne forstyrre det naturlige habitatet. Det var heller ikke lov å bevege seg nærmere enn 3 meter fra pingvinene, dette var noe vanskelig da noen av pingvinene trasket rundt på det begrensede området hvor vi fikk lov til å gå, men de viste ikke noe tegn til frykt så satser på at det gikk fint.

Bygger rede slik at det er klart til nye pingviner som snart blir født.

Vi fikk kun lov til å bevege oss på et lite området av øya, men øya var bokstavelig talt full av pingviner og det var pingvinreir overalt.

Andre selskaper kan kun tilby turistene å se pingvinene fra båten.

Bilde: Paul Domish

Bilde: Paul Domish

Et stykk fornøyd turist som har fått sett pingviner. Vi fikk én time til å se på pingvinene, én time har aldri gått så fort!

Bilde: Paul Domish

Etter å ha besøkt pingvinene tok vi sjøveien tilbake til Ushuaia. Det er så fint her!

Sjøløver.

Rikt fugleliv her nede.

Bilde: Paul Domish

Etter pingvinsafarien tok mammaen til han jeg kjenner i Buenos Aires meg med på tur med bilen ut til to innsjøer; Lago Fagnano og Lago Escondido. Første stopp langs veien var ved et utkikkspunkt hvor flere enn oss hadde lyst til å beundre det vakre landskapet.

På vinters tid er det populært med hundeslede med disse hundene. Det var over 100 hunder samlet og når en begynner å ule følger et nydelig hundekor!

Lago Escondido (Den gjemte innsjø, eller noe).

Lago Fagnano som er over 10 mil lang!

Denne dagen var virkelig helt fantastisk og en perfekt avslutning på 10 dager i herlige Ushuaia. Tusen takk til den skjønne familien til Hugo som har hjulpet meg med hva enn det måtte være og takk til Paul for bilder og godt lag!

Og Ushuaia, jeg kommer tilbake!

– Helle

Annonser


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *