Ushuaia

Tilbake i Argentina og ut på tur igjen! Etter en uke i Buenos Aires gikk turen sørover og nesten til Antarktis nærmere bestemt Ushuaia. For en vakker plass! Det skal jo litt til for å imponere oss nordmenn, men denne byen i enden av Andesfjellene og nesten på antarktis imponerer virkelig. Man kan enkelt gå fra byen og rett opp til fjellene som ligger bak byen.

Da jeg ankom byen ble jeg godt tatt i mot av familien til en av de jeg ble kjent med da jeg studerte i Buenos Aires. De hentet meg på flyplassen, ga meg omvisning og inviterte meg på lunsj. Snakk om gjestfrihet. De har virkelig tatt godt vare på meg her nede.

Første dagen gikk turen til Glacier Martial. Jeg trodde jeg skulle få se en isbre, men på grunn av for mye snø var det bare snø vi fikk se, men fin utsikt da!

På kvelden benyttet vi anledningen til å besøke et av museumene her i byen. Dette museet er et gammelt fengsel hvor de mest krimelle fangene ble sendt til i begynnelsen av 1900-tallet.

Slik så fengselet ut da det fortsatt var fanger der, de har beholdt denne delen av fengselet slik det opprinnelig så ut. Stakkars fanger, her var det iskaldt og nå er det vår her.

Onsdag gikk turen til nasjonalparken.

Beverland. I nasjonalparken og andre steder i Tierra del Fuego sliter de med bevere, da det er altfor mange av de og ingen rovdyr som spiser de. De ødelegger derfor store deler av naturen. Til tross for dette er de noen fascinerende dyr og litt av noen ingeniører, systemet deres er jo ikke annet en imponerende.

Verdens sørligste tog som ble bygget av fangene som ble sendt til Ushuaia.

Ville hester.

«Verdens ende».

-Helle

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *