Antigua

Neste stopp på reisen var Guatemala og Antigua. Etter en 8 timers busstur kom vi fram til byen som ligger på 1 500 meters høyde i fjellene i Guatemala. Første tanke: Her var det kaldt. Vi har vært bortskjemte med temperaturer rundt 30 grader i de siste månedene så å komme til Antigua på kveldstid hvor temperaturen var under 20 grader kom litt brått på. Vi brukte lillejulaften på sightseeing rundt i denne vakre byen og på å kjøpe noen små julegaver til hverandre. For en fargerik og herlig by, markedene bugnet over av fargerike saker og ting, ingen tvil om at neste shoppingferie går hit!

Noe julestemning fikk vi i gatene til tross for at vi var langt unna Norge og jula hjemme.

Utsikt over Antigua

Lillejulaften ble avsluttet med burrito til middag, salsadansing og til slutt Grevinnen og Hovmesteren på senga før vi la oss. Viktig å holde på noen av tradisjonene. Julemorgen startet for Astrid og min sin del på treningssenteret hvor vi etter treningsøkta fikk oss en varm dusj. Det er jo en selvfølge tenker man kanskje. Kan si det som så at vi hadde ikke dusjet i varmt vann på 4 måneder før denne dusjen, så den var mildt sagt meget behagelig så kalde som vi var etter ankomsten til Antigua. Norsk juletradisjon fulgte med god frokost og Tre Nøtter til Askepott før vi tok fatt på dagen og gikk oss en runde i byen for å kjøpe det siste som trengtes til kvelden. Klokken 3 var det klart for risengrynsgrøt med mandel etterfulgt av julefilm og avslapping på sofaen. Det ble hverken ribbe eller pinnekjøtt til middag, men alle var enige i at juletapasen vår ikke var noe mindre god enn den norske tradisjonelle julematen.

1.juledag var det tid for å dra nordover, men først rakk vi en bedre lunsj på San Cristobal, hvor vi hadde en utrolig utsikt over Antigua og fjellene rundt

Til tross for en julaften utenom det vanlige og uten familien hjemme kan jeg absolutt ikke klage på denne opplevelsen. Tusen takk for ei fin jul folkens!

-Helle

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.