Salinas Grande

For et par uker sider var vi noen studenter som var så heldige å fikk besøke huset til Rigo (vår koordinator) på Salinas Grande. Vi dro tidlig fra León og etter ca. 45 minutter kjøring kom vi fram til et superfint hus på stranden. Planen for helgen var å lete etter havskilpadder som kommer opp på stranden i løpet av natta for å legge egg. Dessverre så vi ingen skilpadder, men spaserturen på stranden under stjernehimmelen var definitvt en fin erstatning.

Havskilpaddene som legger egg på strendene i Nicaragua er utrydningstruet. Skilpaddeeggene selges som delikatesser på markedet, mens noen dreper skilpadder  for å bruke skallet deres til å lage blant annet smykker. For å prøve å få bestanden opp er det flere som kjøper skilpaddeegg og lager slike  innhenginger som på bildet under for å beskytte eggene. Her ligger eggene beskyttet til de klekkes og skilpaddene får litt hjelp på veien ut til havet. Dessverre fikk vi ikke vært der å sette eggene klekkes, men det er flere egg i innhenginger så kanskje neste gang får vi muligheten til å hjelpe de ut i havet.

img_8434

img_8442

img_8453

img_8469

Hadde ikke sett en slange i Nicaragua før jeg så denne, jeg hadde vel forvekslet den med en mark, ikke så store karen. Aner ikke hvilken slange det var, men den var ikke giftig.

img_8472

img_8473

img_8478

På søndag fikk vi muligheten til å dra med båt inn til et naturreservat, hovedsakelig får å se etter krokodiller. Det tok ikke lang tid tid før vi spottet denne lille krokodillen som slappet av på stranden med en fugl. Trodde vel egentlig at krokodiller spiste fugler, men de hang veldig fredelig og fint sammen disse to.

img_8491

Nok en gang en vakker solnedgang ved Nicaraguas kyst.

img_8552

img_8543

Mangrovetrær.

img_8523

img_8503

img_8483

– Helle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.